maandag 22 augustus 2016

Vooraankondiging: Albumuitgave Max Miller deel 3: 'Schaduwspel'

Hot news: over minder dan twee weken verschijnt Max Miller 3: Schaduwspel in album! Voor alle info, lees hieronder IJsbrands nieuwste post, afkomstig van de Max Miller Strips blog:

Bijna is het zover: tijdens het Brabants Stripspektakel op 3 en 4 september in Veldhoven verschijnt het derde Max Miller album 'Schaduwspel'. En natuurlijk signeren we beide dagen in Veldhoven ons nieuwe album. Meer informatie over het signeren in Veldhoven publiceer ik op deze blog in de week voor beurs.

De Eppo lezers hebben het verhaal natuurlijk al kunnen lezen in Eppo Stripblad. En wellicht is het opgevallen dat 'Schaduwspel' maar 34 pagina's telt. Dat is gedaan met reden, want in het nieuwe album wordt ook het korte verhaal 'Spelbederf' opgenomen.



Thematisch gezien hebben beide verhalen overeenkomsten, en daarom hebben we ervoor gekozen om beide verhalen in dit album op te nemen. Spelbederf laat enerzijds zien dat Eva zeer sportief is, graag meedoet aan competities, en het verklaart ten dele ook waarom ze zo goed kan schieten.



Voor het album heb ik een extra pagina tussen 'Schaduwspel' en 'Spelbederf' gemaakt, zodat beide verhalen met elkaar verbonden worden en er (hopelijk) een doorlopend album 'gevoel' ontstaat. Het verhaal 'Spelbederf' wordt daarmee min of meer een verhaal in een verhaal, en daarom heb ik kleine aanpassingen aan de tekst, tekeningen en inkleuring doorgevoerd, zodat beide verhalen, slechts van elkaar gescheiden door een extra titelpagina, in elkaar overlopen.

Vol spanning wacht ik nu het kant en klaar gedrukte album af!

Geen opmerkingen: